A görög teknős fürdetése

A görög teknős fürdetése egy nagyon fontos dolog. Viszont az etetésével együtt rendkívül egyszerű elrontani. Ha érdekel, hogyan is kell a görög teknőst fürdetni, akor olvasd el a cikket, és megtudod!

Mennyi ideig kell a görög teknőst fürdeti?

A görög teknőst 15-20 percig kell fürdetni egy alkalommal. A részleteket lásd lejjeb.

Ez azonban különbőző teknősök között változhat, tehát érdemes megfigyelni, hogy a teki mennyi ideig szeret fürdeni. A 15-20 perc persze maradjon meg mint alap javaslat, de például nálunk a tekik 15 perc után már mindenképpen ki akarnak mászni a vízből.

Miért kell a görög teknőst fürdetni?

A görög tenkőst azért kell fürdetni, hogy kiázzanak a beleik. Ugyanis amikor simán kakilnak a terráriumban, akkor nem mindig jön ki minden, és ami bent marad, annak is ki kell egyszer jönnie. Viszont mivel magátol nem jön ki, akkor mit lehet csinálni?

Hát megfürdetni, mert így kiázik az, ami amúgy nem jött ki. Így később is jobban fog kakilni a teki, tehát a fürdetésnek egészségi oka van.

Mennyi vízben fürdesd?

A görög teknőst annyi vízben fürdesd, hogy ne fulladjon bele, mivel nem tud úszni, hiszen szárazföldi teknős.

A fentiek miatt az viszont fontos, hogy a feneke benne legyen a vízben.

Milyen meleg legyen a víz?

A víznek kézmelegnek kell lennie, hogy a teki ne fázzon meg. Tehát kb. 35-38 fokos legyen.

Hány naponta és miben kell fürdetni a görög teknőst?

A görög teknőst elég heti egyszer-kétszer fürdetni, egy viszonylag nagy bármiben, ami lehet egy régi műanyag vagy fém doboz alaposan elmosva, lavor vagy akár a kád vagy a mosdókagyló is.

Természetesen nincs nagy probléma, ha egyszer-egyszer elmarad a fürdés, de érdemes figyelni rá, hogy rendszere program legyen.

Nagyon fontos továbbá, hogy a görög teknős bármelyik tálját, így a fürdető dobozt – vagy bármit, ami a terráriumban van – szigorúan tilos szappannal mosni, ugyanis a tekiknek a szappan erős méreg.

Szólj hozzá!