Miért tarts görög teknőst?

EnnNéhány aranyos és érdekes gondolat, hogy miért is érdemes és jó dolog neked is görög teknőst tartani otthon.

A görög teknős tartása nem kis felelősség, de attól még nagyon jó dolog. Éppen ezért érdemes belevágni, és tartani egy, vagy akár több görög teknőst neked is.

Na vágjunk is bele, nézzük meg, mi annyira jó a görög tekikben!

Első ok: az akár száz éves barátság

Ha nem értesz a teknősökhöz, akkor ezt valószínűleg elsőre el sem hiszed, de úgy ahogy van, igaz. A görög teknős ugyanis akár 100 évig is a barátod lehet.

Ezért azonban fontos az is, hogy csak akkor tarts görög tekit, ha tényleg hoszú távon gondolkozol benne, nehogy megund szegényt néhány év alatt.

Második ok: a problémamentes etetés

A második ok az, hogy a görög teknős etetése rendkívül könnyű és pénztárcabarát dolog. Mivel például a rukkolát vagy a szívsalátát is imádják, ezért ha mondjuk te is ilyet eszel, akkor csak egy picit többet veszel és a teki is jóllakik.

Viszont a görög teknősnek fontos a változatos étkezés, ezért a fenti linkre kattintva olvasd el az etetéséről szóló cikkemet is, hogy pontosabban megtudd, hogyan kell etetni.

Harmadik ok: nem kell takarítani naponta

Más hozzá hasonló kisálatokkal ellentétben a görög teknős takaritása nem napi vagy nehéz dolog.

A földet csak havonta kell cserélni (ez az aranyhörcsög esetében például a forgácsnál egy-két hét), ezért nem kell gyakran teknősföldet venni, és időt szánni a takarítására.

A vizes tálkáját viszont minden nap (ha szükszéges, akár naponta többször is) ki kell ugyan takaritani, de ez nem nagy dolog, kábé fél perc.

Valamint a földön lévő kakit is érdemes kiszedni, ha van. Ez szintén nem sok idő, viszont a föld élettartamát meghosszabítja.

Negyedik ok: maga a teki sem kíván különösebb törődést

A tekit ugyan etetni, takarítani kell, de ezen kívül nem kell nagyon törődni vele. Ha minden nap kap enni, illetve néha kimehet a terráriumból mondjuk sétálni a szőnyegen, akkor nagyon jól elvan.

Viszont heti egyszer meg kell fürdetni a fenekéig érő vízben, tizenöt-húsz percig. Ez nagyon fontos, ugyanis a görög tekit kívül-belül átmossa, ami nagyon fontos a tekik számára.

Ötödik és legfontosabb ok: a görög teknős rendkívül aranyos

Valószinüleg a legfontosabb, hogy egy cuki, mozgékony és kezes kisállatunk legyen, ha házi kedvenecet akarunk. És pont ezért érdemes még görög teknőst választani, mivel nagyon aranyos állatok, mondhatni egyenesen cukik.

Tehát ha a görög teknőst választod társnak, akkor akár egy egész életen át hihetetlenül aranyos barátod lehet, aki ráadásul nem is igényel különösen sok extra törödést és munkát.

Szólj hozzá!